Sezon na arbuzy!
Jeszcze może nie w pełni ale powoli zbliża się do nas sezon na arbuzy, i właśnie z tego powodu w naszej kuchni ostatnim razem zagościł właśnie ten owoc. Jak i w przypadku truskawek chcieliśmy podzielić się z wami informacjami dlaczego tak bardzo lubimy ten owoc w upalne dni.
Przecież arbuz to sama woda!
Dość często słyszymy stwierdzenie że przecież to sama woda. Nie można się nie zgodzić z tym stwierdzeniem ponieważ arbuz składa się w 92-96% z wody ale my przedstawimy wam też inne strony tego owocu.
1. Świetnie nawadnia (Przecież składa się w 92% z wody!)
2. Najbardziej alkalizujący owoc! (Dość trudne słowo co? Chodzi o odkwaszanie organizmu)
3. Redukuje nadciśnienie
4. Podnosi odporność
5. Wzmacnia kości
6. Oczyszcza nerki
7. Wspomaga regeneracje mięśni.
To tylko kilka z jego pozytywnych aspektów. Mamy nadzieje że chociaż kilku z was sięgnie w tym roku po ten owoc, jeżeli nie macie pomysłu jak go podać zachęcamy do skorzystania z naszych przepisów!
Przepis!
Ostatnio na naszych mediach społecznościowych mogliście zauważyć że arbuz zagościł w naszej kuchni.
- 2 szklanki kawałków arbuza (bez pestek)
- 1 szklanka pokruszonego lodu
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- Można dodać kilka kropli miodu
- Zachęcamy również aby dodać 1/2 łyżeczki imbiru
Całość blendujemy i gotowe! Jedyne co pozostało to rozkoszowanie się naszym smoothie
Jeżeli chcesz spróbować innych przepisów z udziałem arbuza lub innych owoców zajrzyj na nasze media społecznościowe!
Strona Internetowa
Wypróbowałam, obie opcje i stanowczo stwierdzam, że z imbirem jest o wiele lepsze :)
OdpowiedzUsuńRównież wolimy wersję z imbirem, ciszymy się że nasze przepisy się Pani podobają :D
UsuńNigdy nie przepadałem za arbuzem ale widzę że to był błąd. Macie może jakieś inne przepisy z tym owocem? Wersja z imbirem zagościła w moim letnim menu na dłużej :)
OdpowiedzUsuńJeszcze nie mamy, ale planujemy stworzyć nowy przepis co do tego owocu, proszę nas śledzić uważnie ! :)
Usuń